Baggrund

Baggrund :

Mit liv med hunde

 

Mit liv med hunde

 

Jeg er opvokset med schæferhunde, 5 stk. nåede det at blive til inden jeg flyttede hjemmefra.

I 2002 købte jeg min første hund, en Dalmatiner - Enja. Hun blev købt af en dalmatineropdrætter i Jylland, og hun var af DKK stambogsførte forældre, men grundet en for tidlig parring ifh. udstilling af moderen, blev Enja købt uden stambog.

I 2010 valgte jeg,  at Enja skulle have et kuld hvalpe, en kæmpe oplevelse for hele familien.

I 2012 måtte vi sige farvel til Enja. 

 

Et hjem uden hund virkede helt forkert, så få uger senere begyndte jeg at lave research på hvilken race, der kunne passe til mig og vores familie.  HOVAWARTEN blev svaret.

Jeg besøgte kennel Nøruphus, og snakkede med Betina omkring hovawarten og hendes oplevelser med racen.

Jeg besøgte endnu en familie, som netop havde fået en hovawarthvalp fra Sverige. Og min mavefornemmelse sagde, at jeg har fundet den helt rigtige race.

 

Efter oplevelsen med mine dalmatinerhvalpe, vidste jeg, at jeg ville avle. Jeg undersøgte det danske marked for hovawarthvalpe og måtte konstatere at der var meget få kuld. Så hvis jeg skulle bidrage til dansk Hovawart avl, vil det være hensigtsmæssigt at hente nyt blod og nye linjer ind fra udlandet. Jeg brugte meget tid på at kigge på udenlandske hovawart opdræt, indtil jeg til sidst havnede i Tyskland.

Jeg havde forelsket mig i den store hovawart med nøddebrune farver. Nu skulle jeg finde et sind og et opdræt der udstrålede familievenlighed og mentalstabilitet.

 

I marts 2012 tog jeg til Lembecksburg i Tyskland. Jeg blev forelsket i faren til et nyankommet kuld. Familien havde tre hovawarter, alle meget imødekommende, og jeg var ikke i tvivl om at disse hunde indeholdte det, jeg ledte efter. De var sociale, lydhør, afbalancerede og imødekommende.

I juni 2012 hentede vi vores  lille nye hvalp - Safi - Gritt von der Lembecksburg. 

I sommeren 2018 hentede jeg Vigga (Nikka Aldeon) fra Pavel Kuska´s kennel Aldeon i Sjovakiet.  Jeg ville igen gerne bringe nyt hovawartblod til DK.

Vigga er kvik, nysgerrig, smuk og har flere drifter end Safi. Jeg syntes, at hun har en spændende og lovende stamtavle med sig, som jeg håber kan bringes i spil, hvis hun kan avlskåres og viser sig at have de kvaliteter, jeg mener mine avlstæver skal have. 

Efter Safis 3. kuld hvalpe, valgte jeg at beholde en tævehvalp, Afi. Som er udstaioneret hos en tidligere kollega. 


Safi 8 uger

Vigga 9 mdr. 

Hovahome