Baggrund

Baggrund :

Mit liv med hunde

 

Mit liv med hunde

 

Jeg er opvokset med schæferhunde, 5 stk. nåede det at blive til inden jeg flyttede hjemmefra.

I 2002 købte jeg min første egen hund, en Dalmatiner - Enja. Hun blev købt af en dalmatineropdrætter i Jylland og hun var af DKK stambogsførte forældre, men grundet en for tidlig parring ifh. udstilling af moderen, blev Enja købt uden stambog.

I 2010 valgte jeg at Enja skulle have et kuld hvalpe, en kæmpe oplevelse for hele familien.

I 2012 måtte vi sige farvel til Enja, hun blev aflivet, da hun begyndte at få ondt.

 

Et hjem uden hund virkede helt forkert, så få uger senere begyndte jeg at lave research på hvilken race der kunne passe til mig og vores familie.  HOVAWARTEN blev svaret.

Jeg besøgte kennel Nøruphus, og snakkede med Betina omkring hovawarten og hendes oplevelser med racen.

Jeg besøgte endnu en familie, som netop havde fået en hovawarthvalp fra Sverige. Og min mavefornemmelse sagde at jeg har fundet den helt rigtige race til mig.

 

Efter min oplevelser med mine dalmatinerhvalpe, vidste jeg, at jeg ville avle. Jeg undersøgte det danske markede for hovawarthvalpe og måtte konstatere at der var meget få kuld, og hvis jeg skulle bidrage til dansk Hovawart avl, vil det være hensigtsmæssigt at hente nyt blod og nye linjer ind fra udlandet. Jeg brugte meget tid på at kigge på udenlandske hovawart opdræt, jeg havnede til sidst i Tyskland.

Jeg havde forelsket mig i den store hovawart med nøddebrune farver. Nu skulle jeg finde et sind og et opdræt der udstrålelede familievenlighed og mentalstabilitet.

 

I marts 2012 tog jeg til Lembecksburg i Tyskland. Jeg har forelsket mig i faren til et nyankommet kuld. Familien har tre hovawarter, alle meget imødekommende, og jeg var ikke i tvivl om at disse hunde indeholdte det jeg ledte efter. De var sociale, lydhør, afbalancerede og imødekommende.

I juni 2012 hentede jeg og min familie vores lille nye hvalpe -

Safi - Gritt von der Lembecksburg.


I sommeren 2018 hentede jeg Vigga (Nikka Aldeon) fra Pavel Kuska´s kennel Aldeon i Sjovakiet. Jeg ville igen gerne bringe nyt hovawartblod til DK.

Vigga er kvik, nysgerrig, smuk og har flere drifter end Safi, jeg syntes at hun har en spændende og lovende stamtavle med sig, som jeg håber kan bringes i spil hvis hun kan avlskåres og viser sig at have de kvaliteter jeg mener mine avlstæver skal have. 

 


Safi 8 uger

Vigga 9 mdr. 

Hovahome